Dođo Yamatokan je škola aikida smeštena u samom centru Beograda. Osnovni cilj škole je da promoviše aikido kao borilačku veštinu, a sve u nameri da vežbačima pruži mogućnost da kroz lično iskustvo na treningu rade na svom usavršavanju. Aikido obuhvata obuku u tehnikama samoodbrane, rad na samodisciplini i psihofizičkom razvoju sa ciljem da pomogne svakome da doprinese zajednici u kojoj živi.

Za ozbiljno izučavanje aikida naša škola pruža dinamično, pozitivno, bezbedno i obrazovno okruženje. Vežbači uče principe aikida u atmosferi uzajamnog poštovanja gde nema želje za međusobnim takmičenjem. Škola nudi rad na telesnim tehnikama i rad sa alatom (boken – drveni mač, đo – drveni štap i tanto – drveni nož).

Dođo Yamatokan je osnovan marta 2005. godine. Tadašnji instruktori su bili Edin Bećković, 4. Dan Aikikai, i Predrag Tadić, 4. Dan Aikikai. Na proleće 2010. Edin Bećković pokreće aikido dođo „Edo“ u SC Banjica tako da Predrag Tadić samostalno nastavlja sa vođenjem dođoa. Od septembra 2014. kao instruktor se priključuje Ivan Todorović, 3. Dan Aikikai. Naš dođo je punopravni član Aikido Federacije Srbije – Aikikai-a Srbije koja je član IAF-a (Internacionalne Aikido Federacije sa sedištem u Tokiju, Japan).

Pored svojih redovnih treninga, dođo Yamatokan je učesnik seminara koje vode kako domaći tako i strani instruktori, a koji se organizuju u našoj zemlji.

Vrata našeg dođoa su otvorena za sve iskrene ljude bez obzira na nivo iskustva, godine ili pol. Potencijalni članovi su dobrodošli da posmatraju trening. Dovoljno je samo da nam se najavite.

 

Comments are closed.