Prošlog vikenda u Budimpešti je održan međunarodni aikido seminar koji je vodio Bruno Gonzales 5.Dan Aikikai.

Malo ali odabrano društvo se u petak zaputilo ka Mađarskoj. Celokupan put tamo i nazad je prošao odlično bez problema i žurbe. Pošto smo se smestili, ostatak dana smo proveli u aqua parku gde smo isprobali sve moguće tobogane, đakuzije i ostalu zabavu u vodi. 🙂

U subotu u 9 i 30 je počeo seminar. Sensei Bruno Gonzales je bio raspoložen kao i uvek. Pre podne smo vežbali 2.5 sata a posle podne više od 3. Osnovni napad koji se obrađivao je bio kata-tori a delimično i katate-tori. Uvod u sve tehnike je bio rad sa mačem i to pre svega zasek preko stomaka. Na seminaru se okupilo rekordnih 75 aikidoka. Pored domaćina i nas iz Srbije, došle su aikidoke i iz Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Finske,… U subotu uveče smo po običaju otišli na večeru zajedno sa našim domaćinima i majstorem. Sa gurmanske strane nismo imali primedbe a pivo je bilo vrhunsko. Posle večere smo nastavili druženje u omiljenom pabu naših domaćina.

U nedelju pre podne seminar je nastavljen. Sveukupan utisak što se tiče prikazanog je odličan. Posle rastanka od majstora i naših domaćina, nas četvoro smo krenuli u turistički obilazak Budimpešte koja je jedan od najposećenijih turističkih centara u svetu. U Beograd smo stigli malo iza ponoći, umorni ali zadovoljni.

Na kraju veliko hvala našim domaćinima na gostoprimstvu. Nadam se da se uskoro ponovo vidimo. Takođe hvala i Laletu koji nam je bio velika podrška i kao vozač i kao snimatelj.

Uživajte u slikama. 🙂